Tuinaanleg

Tuinaanleg

Nadat het ontwerp definitief is goedgekeurd, gaan de professionals van Global Gardening aan de slag. Afhankelijk van het ontwerp worden planten en materialen ingekocht. Er wordt gestart met het project en de tuinaanleg.

Fase 1
Allereerst wordt de oude bestaande situatie afgebroken, voor zover dit nodig is. Dit verschilt per project. Bij een huis in een nieuwbouwwijk zijn geen oude elementen aanwezig. Bij een bestaande tuin juist wel. Bij een renovatie waarbij oude en nieuwe elementen bij elkaar worden gevoegd, blijven gedeeltes van de bestaande tuin intact.

Fase 2
Vervolgens worden de juiste hoogtes uitgezet. Eventueel in combinatie met grondverbetering. De eerste contouren van de nieuwe tuin worden zichtbaar.

Fase 3
De derde fase is het begin van een zichtbare opbouw, hierin worden vaste elementen geplaatst zoals verhardingen, erf afscheidingen en andere beeldbepalende objecten als vijvers, fonteinen, verhogingen in borders door middel van stenen of hout, verlichting, etc.

Fase 4
De laatste fase van de tuinaanleg is het aanbrengen van visueel groen. Door middel van hagen, bomen, het gazon, verhogingen of verlagingen in uw tuin kunnen wij uw tuin visueel dieper of breder doen worden. Waarna de resterende plantvakken worden gevuld met een wisselende variatie van planten. Hierbij worden bloeitijden, bloemen, bladvariaties en de hoogtes met elkaar afgewisseld volgens het besproken schema in de ontwerpfase

Tuinaanleg Fam Schaik
Tuinaanleg Fam Schaik
Tuinaanleg zijaanzicht Fam Schaik
Tuinaanleg zijaanzicht Fam Schaik

Tuinrenovatie

Het aanpassen van een tuin met behoud van zoveel mogelijk aanwezige ‘dode’ en levende materialen is een kunst. Een kunst die wij met ons ambacht hebben leren combineren. We kijken met respect naar de planten waar u al jaren van geniet. Daarnaast bekijken we welke ‘dode’ materialen (b.v. tegels of decoraties) in de nieuwe tuin een plekje kunnen krijgen.

Wilt u meer lezen over de laatste trends en nieuwe producten op het gebied van tuinieren? Neem dan eens een kijkje op de blog Beste voor mijn tuin.

Contact opnemen is eenvoudig!

Op deze pagina vind u al onze contactgegevens en ons adres. Daarnaast kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen via onderstaand formulier voor eventuele vragen of een aanvraag voor een offerte op maat. Wij staan u in ieder geval graag te woord.

Scroll to Top